EGÉSZSÉGNAP az Európai Sporthéten!

2015.09.19 10:00

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság új kezdeményezése, amelyet 2015 szeptemberétől minden évben megrendeznek a sport és a testmozgás népszerűsítése jegyében. A rendezvénysorozat mindenkinek szól, függetlenül az életkortól és attól, hogy milyen háttérrel és edzettséggel rendelkezik. A Sporthét célja, hogy rendszeres testmozgásra ösztönözze az európaiakat, és hogy a mindennapokban több időt tudjanak szánni a sportolásra.
A kampány egész Európára kiterjed,a hivatalos nyitóeseményt Brüsszel rendezi, itthon pedig szeptember 7. és 30. között tart az eseménysorozat, amelyet a Magyar Szabadidősport Szövetség szervez. A cél az, hogy szeptemberben minél több magyar tegyen az egészségéért, ezzel felkerüljünk Európa sporttérképére, és az unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljon meg az egész ország.
A rendezvény keretében az új tevékenységek mellett helyet kapnak az európai, tagállami, regionális vagy helyi szinten már meglévő, sikeres kezdeményezések is. Az Európai Sporthét négy téma – az oktatási környezet, a munkahely, a szabadban végzett mozgás, valamint a sportklubok és fitneszközpontok – köré épül.

 

Elérhetőség

Nógrád Megyei Liga Szakszervezet 3100 Salgótarján, Bajcsy-Zsilinszky út 16-18.
70 450 29 38
70 492 46 29
dr.sasi.eniko@liganet.hu. bodi-oravecz.zsuzsanna@liganet.hu